Новини

Спостерігайте за нашими останніми новинами.

Плутаєте терміни біорозкладний та компостований? Розповідаємо різницю!

Компостований означає, що продукція може розкластись без залишку за менш ніж 12 тижнів при промисловому компостуванні разом з харчовими відходами.

Промислове компостування створює ідеальний баланс мікробів, вологи і тепла. Тому замість того, щоб спалювати, або захоронювати на звалищах, Ваше «сміття» у вигляді паковання з залишками їжі може створити багатий поживними речовинами компост, який стане добривом для рослин.

Весь асортимент продукції Vegware є компостованим, розкладається без залишку, ставши добривом для рослин.

Біорозкладання – це процес, під час якого під дією бактерій або інших природних процесів органічний матеріал розпадається на безпечні речовини, не забруднюючи навколишнє середовище. Проте, термін біорозкладаний нічого не говорить про часові терміни розкладання. Наведемо приклад, деревина біологічно розкладається, але будинок зі зрубу може стояти поколіннями.

Будьте обережні! Дуже часто біорозкладними називають оксо-розкладні пакети та посуд – що насправді є пластиком з домішками (заліза, кобальту, нікелю), який під дією повітря розпадається на мікро-пластик, що забруднює довкілля та океани, зменшує родючість ґрунтів, потрапляє в раціон тварин та людей. Такий пластик заборонений в Європі.

Все паковання Vegware є компостованим, що підтверджують численні сертифікати незалежних лабораторій, а пакети для відходів придатні для домашнього компостування. При виготовленні продукції Vegware використовують тільки рослинні матеріали. На всій продукції Vegware є спеціальний напис «completely compostable», що означає, продукція повністю розкладається при промисловому компостуванні, не виділяючи токсичних речовин та не забруднює навколишнє середовище.